Nové stránky

WWW.GALERIELUXFER.CZ

01 února, 2010

Projekt galerie LUXFER


Význam projektu galerie LUXFER je zcela nezisková aktivita s cílem decentralizovat uměleckou scénu a šířit aktuální výhonky do regionu a podílet se tak na aktivní osvětě nejúčinnějším způsobem, a to osobní zkušeností a kontaktem. Tento projekt napomáhá rozptýlit nesrozumitelnost a nedostupnost a z toho plynoucí nedůvěru v současné umění. Tím bude velkým přínosem jak pro samotné umělce, tak pro umění. Tento prostor bude na vysoké úrovni poskytovat svobodný prostor pro umělecké vyjádření. Bude tak naplněn ideový záměr, že prostor galerie je svobodná platforma sloužící k výzkumu a experimentům v rámci umění, který jedinečným způsobem přispívá k rozšíření vzájemné komunikace mezi centrem a regionem.
Prostor galerie LUXFER je industriální sál, v jehož předsálí je pozůstatek z doby minulé - obří skleněná plocha z luxferových kachlů.“LUXFER“, tento němý svědek minulosti, který dal název novému prostoru, lze vnímat obrazně jako světlo, potažmo osvětu, kterou chceme šířit.
Vnitřní prostor je bílá kostka 7x6 metrů, vysoká 3,5 metrů, bez oken. Ideální galerijní prostor pro prezentaci současného multimediálního umění.
V průběhu roku 2010 připravujeme 5 zásadních nosných výstav doplněných doprovodnými akcemi.

Galerie LUXFER

Žádné komentáře:

Okomentovat